Te rog sa ma ierti!

Mahatma Gandi spunea asa:

Cei slabi nu pot sa ierte. Iertarea este atributul celor puternici.

M-am uitat în Dex sa aflu definiția iertării. Înseamnă exprimarea regretului față de cineva pentru o greșeală,  a trece cu vedere vina, a nu mai considera vinovat pe cineva.

De cele mai multe ori nu pot sa iert imediat, mai întâi sufar, ma consum, dar în câteva zile iert. Iert doar atunci când ma simt pregătită să o fac.

Atunci când rănim pe cineva, când îl supărăm sau jignim, ii provocăm acestuia suferință, durere. Avem nevoie de timp pentru a ne vindeca, iar apoi apare iertarea.

Unele răni pot fi mai mici sau mai mari, nu ne putem da seama cât sunt de dureroase. Din păcate sunt lucruri care nu se pot vedea. De exemplu nu putem simți durerea din sufletul cuiva, nu s-a inventat încă un RMN pentru suflet. Aceste lucruri numai Dumnezeu le știe.

În religia noastră creștină sunt foarte importante iertarea, iubirea și răbdarea. Trebuie sa fim răbdători unii cu ceilalți, adică sa le permitem timp pentru a se vindeca. Ideea este că nu prea ține de noi, iertarea o primim numai atunci când Dumnezeu decide. În rugăciunile noastre spunem: „Și ne iartă nouă greșelile noastre precum și noi iertam greșiților noștri”.

Vreau să cer iertare tuturor persoanelor pe care le-am rănit, uneori poate fără să îmi dau seama.

Îmi doresc ca Dumnezeu să mă ierte pentru toate răutățile, și în același timp îmi doresc ca și voi să vă rugati pentru că numai așa ne putem vindeca unii pe alții, numai așa putem deveni puternici cu adevărat.

Mulțumesc!

Sursa foto: http://completewellbeing.com/

Facebook Comments

You may also like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *