Ștampila STOP Bullying

Trăim într-o lume ciudată și indiferentă în care majoritatea oamenilor au uitat să zâmbească, să ajute sau să fie solidari unul cu celălat. Oamenii au uitat…să fie oameni! Parcă sunt niște roboți setați numai pe nevoile lor… Violența, tachinarea, intimidarea și hărțuirea sunt prezente tot mai des în această lume. Toate aceste comportamente sunt forme ale unui fenomen numit bullying.

Cercetătorii în domeniu, spun că o dată cu vârsta, creşte și frecvenţa comportamentelor de bullying, iar formele de manifestare se accentuează.

De exemplu, dacă la grădiniţă copiii se poreclesc (ex. „aragaz cu patru ochi” pentru copiii care poartă ochelari, „balenă” pentru copiii care au o greutate mai mare, „girafă” pentru copiii mai înalţi), la școală, lucrurile se complică. La exemplele de mai sus se adaugă: intimidarea, umilirea, distrugerea bunurilor personale  sau deposedarea de bunuri.

Bullying-ul este o formă prin care unii copii vor să primească atenţie. Alţi copii se manifestă așa pentru că vor să se simtă puternici (când inspiră teamă celor din jur). Pentru alţi copii, bullying-ul li se pare ceva „cool”.

Cei mai mulți copii ajung să fie agresori sau victime din cauza abuzului în interiorul familiei. Astfel, copiii care afirmă că au fost loviţi de părinţi spun că, la rândul lor, au exclus din grup, au umilit sau agresat fizic un alt copil.

Am citit undeva că 3 din 10 copii sunt excluşi din grupul de colegi, 1 din 4 copii a fost umilit în faţa colegilor şi 3 din 10 copii sunt ameninţaţi cu bătaia sau lovirea de către colegi.

Când eram mică și eu am fost umilită de colegii de clasă din cauza greutății mele. Am preferat să tac și să sufăr în tăcere. Din păcate nu am avut curaj să spun nimănui…

Pe vremea mea nu se cunoșteau atât de bine efectele produse pe termen lung de aceste comportamente sau  măsurile ce trebuiesc luate împotriva acestor răutăți. Mult mai târziu, din întămplare, am descoperit singură ce trebuia să fac atunci ca să îmi fie bine.

De exemplu, atunci când cineva îți face rău:

  • Spune cuiva, nu ține în tine! Poți spune unui coleg, profesor, frate sau unui părinte.
  • Incearca sa eviți astfel de persoane răutăcioase.
  • Fii curajos, încearcă să arăți că nu îți este teamă!
  • Simte-te bine cu tine însuți! Nimeni nu este perfect!
  • Fă-ți prieteni, nu sta retras!
  • Fii indiferent, nu reacționa la glumele lor!

Efectele Bullying-ului pot fi destul grave. Din păcate, la mine și-a lăsat profund amprenta prin apariția problemelor de tip emoțional, cum ar fi: singurătatea, depresiea, anxietatea, stimă de sine scăzută, lipsa de încredere în mine. În timp, a trebuit să solicit ajutorul unui psiholog, pentru că nu am putut singură să rezolv aceste probleme.

Atât de rău am fost marcată de acest fenomen, că într-o noapte am avut un vis. Se făcea că la noi în țară se adoptase o lege nouă anti-bullying. Toate persoanele răutăcioase erau însemnate astfel încât să fie recunoscute mai ușor de către ceilalți. Și uite așa, toți cei răutăcioși purtau pe mâini ștampile cu mesajul STOP BULLYING.

Această măsură era adoptată și cu scopul de a le reaminti agresorilor că cele două mâini pe care le aveau erau pentru a ajuta și a munci  și nu pentru a lovi sau a face rău. Această metodă părea foarte simplă mai ales prin personalizarea ștampilei Colop cu acel mesaj. Arăta ceva de genul:

 

Ștampilele Colop erau de neînlocuit! Mi-aduc aminte că m-am trezit zâmbind din acel vis, măsura mi se părea ideală și de impact, mai ales în rândul copiilor!

 

În prezent, compania Colop România este cea mai mare firmă de distribuţie în domeniul ştampilelor,cu o experienţă de peste 10 ani. Pe lângă gama de ștampile COLOP, oferă suport, soluții, materiale și echipamente pentru întregul proces de design, producție și vânzare. De asemenea, au toate tipurile de ștampile: autotușante, Flash (pre-ink), ștampile electronice, datiere și numărătoare, sigilii pentru embosare (timbru sec), precum și cele mai noi tehnologii de producție prin gravură Laser sau polimerizare UV.

Toate ștampilele COLOP sunt fabricate în Uniunea Europeană, în cele două locații de producție: Austria și Cehia. Pe lângă designul mereu la zi, prezintă o calitate și fiabilitate corespunzătoare celor mai ridicate standarde. Produse le sunt ecologice în adevăratul sens al cuvântului: ștampile realizate din plastic reciclat și ștampile realizate din materiale inovatoare – biopolimeri biodegradabili.

*Acest articol a fost scris  pentru SuperBlog 2017

Surse foto:

http://www.colop.ro/

www.pinterest.com

 

Facebook Comments

You may also like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *