Schimbarea incepe cu tine!

Sunt o fire curioasa din fire si imi place intotdeauna sa fiu la zi cu noutățile.  De obicei, citesc presa nationala, dar si internationala. Nu imi place sa imi pierd timpul cu mondenitati, desi consider ca in Romania peste 80% din populatie apreciaza presa mondena,  însă eu  sunt interesata de partea sociala si politica.

Am observat ca peste tot in lume exista coruptie, saracie, tot felul de boli sau necazuri.  Din pacate, noi romanii, nu stim cum sa reactionam. Majoritatea dintre noi suntem  posomarati, nu stim sa ne impunem si sa luam atitudine in multe dintre situatii, ne simtim neputinciosi, fara sa ne gandim ca si noi putem contribui cu ceva. Si noi chiar suntem norocosi, traim intr-o democratie, ganditi-va cum ar fi fost viata noastra sub o dictatura.

Mahatma Gandhi spunea: ” Fii tu schimbarea pe care vrei să o vezi în lume”, eu sunt sigura ca daca incepem sa ne transformam pe noi ii putem ajuta si pe ceilalti.

Aceasta schimbare presupune sa incetam sa mai judecam oamenii dupa aparente. Oricand am putea sa fim in locul acestora…

O fata de 15ani ţine in brate pe fiul ei de 1 an. Oamenii o numesc curvă, nimeni nu stie ca a fost violata la 13ani. Oamenii numesc un alt om gras. Nimeni nu ştie că are o boală gravă făcându-l să fie supraponderal. Oamenii numesc un bătrân urât. Nimeni nu ştie ca i-a fost afectata fata în timp ce lupta pentru ţara noastră în razboi. Oamenii numesc o femeie cheala, ei nu ştiu că are cancer…

judeca

Ar fi bine sa ne obisnuim sa nutrim ganduri pozitive pentru cei din jurul nostru, iar de cate ori putem sa evitam sa facem rau, sa ajutam cat mai mult, deoarece binele facut se intoarce catre noi inzecit. Aceasta lege functioneaza ca un bumerang, iar cand nu ne asteptam, pentru fiecare gest facut in mod dezinteresat,  tot universul complota pentru realizarea binelui in viata noastra.

Schimbarea mai presupune si dorinta de educare si informare continua, educatie care nu se primeste de la emisiunile mondene. Educatie inseamna  sa citesti,  sa intelegi, sa analizezi, sa ai propia parere despre viata, sa alegi, sa iti asumi, sa fii responsabil!

Facebook Comments

You may also like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *