Războiul dintre mame

 

” Ah…stai acasă…ce norocoasă eşti! În schimb, eu trebuie să duc copii la şcoală, la grădiniţă şi apoi sa merg la serviciu, la finalul programului  să trec să îi iau, apoi să pregătesc cina, sunt într-o alergătură continuă…”

” Şi…cum e la serviciu? Îţi place ceea ce faci?  Ce norocoasă eşti că poţi să ieşi din rutina zilnică şi să faci ceva şi pentru tine, eşti independentă financiar…!”

” Cele mai frumoase momente sunt acelea când vin acasă şi ei mă îmbrăţişează, păcat că trebuie să merg la serviciu şi nu pot să stau mai mult cu ei!”

” Pierd cea mai frumoasă şi importantă perioadă, copilăria lor!”

” Stau toată ziua în picioarele lor şi când vor creşte mari, eu ce voi face? Cine  mă mai angajează?”

Nu-i aşa că replicile astea îţi par cunoscute? Cu siguranţă le- ai auzit măcar o dată în viaţă…Mai nou, parcă s-a declanşat un fel de război între noi mamele.

O prietenă de a mea a fost considerată egoistă de către o altă prietenă casnică, pentru că a trebuit să se întoarcă înapoi la job.

De ce dacă alegi să rămâi acasă şi să te ocupi de familie ţi se spune ca eşti o întreţinută,  iar daca optezi pentru o carieră şi munceşti pentru familia ta, ţi se pune imediat eticheta de egoistă? Dar cele care nu au încotro şi trebuie să meargă la serviciu?

Tot mai des, văd în jurul meu mame care bârfesc alte mame, care judecă şi condamnă din punctul lor de vedere,  în loc să se gândească mai bine la ele şi cum să îşi îmbunătăţească viaţa.

Până la urmă, noi mamele, indiferent daca mergem la serviciu sau nu,  avem aceeaşi misiune importantă: să îi creştem frumos şi  să îi pregătim pentru viaţă.

Consider că aceste conflicte nu sunt deloc benefice, din contră mie mi se par chiar o pierdere de timp. Propun sa fim mai constructive, mai înţelepte în gândire şi să încercăm să ne trăim viaţa cât mai frumos, fiindcă noi toate depunem eforturi de-a lungul vieţii, investind tot timpul nostru, sănătatea noastră si mai ales toată dragostea noastră pentru a ne creşte aceşti puişori.

 

Sursa foto: http://www.mommyish.com/

 

Facebook Comments

You may also like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *