Miracolul din supermarket

Eram în supermarket. Aglomeratie, lume, coșuri pline de cumpărături. Grăbită fiind pun câteva produse în cos și mai arunc cate o privire din mers către produsele expuse la promoții.

Ma îndrept obosita către casa și ma așez la o coada care pare sa nu se mai sfârșească. Pe deasupra majoritatea cosurilor de cumparaturi sunt pline cu varf.  În spatele meu o familie cu doi copilași. Cel mai mic dintre ei, un băiețel bebelus cu doar doi dintisori, ca un iepuraș, vede un balon mov la fetita de lângă ei si se pune pe un plans… Fetita generoasa, ii oferă balonul și ii spune: „Gata bebe, nu mai plânge, sunt eu aici”. Părinții zâmbesc și zâmbesc și eu la rândul meu admirand puritatea și dulceata lor.

Mai e puțin și îmi vine rândul…in fata mea, o graviduta frumoasa, cu parul ondulat si blond , aseaza pe banda rulanta o paine si o sticla cu lapte. Deodata doi agenti de la securitate se apropie agresiv de ea si cu fata catre casiera ii striga sa opreasca totul. Casiera nedumerita isi potriveste bine ochelarii pe nas si da comanda apasand pe buton sa anuleze bonul fiscal care tocmai urma sa se emita. Ramanem cu totii curiosi si indignati, iar femeia din fata noastra incepe sa planga. Cere indurare si ii roaga pe cei doi sa o ierte de data aceasta, ca nu a mai făcut niciodată asta, ca trece printr-o perioadă foarte grea din punct de vedere financiar si nu i-au ajuns banii si pentru miere…Agentii ii iau geanta si scot rapid din aceasta un borcanel cu miere. Femeia a fost vazuta pe camerele de supraveghere cum a pus mana pe produsul din raft si apoi l-a introdus sprinten in geanta. Ochii albastrui plini de lacrimi ai gravidutei se indrepta in jos semn ca ii este rusine de ceea ce a facut. Casiera, spre uimirea noastra, a tuturor, face un gest deosebit si ii spune femeii ca i-l dăruiește ea ( alege sa o ajute platindu-l din banii ei) borcanul cu miere drept cadou, intinzandu-l emotionata spre ea. Mila ii curpinde imediat  si pe cei doi agenti de securitate,  o iartă si o ajuta pe casiera sa puna produsele in plasa. Graviduta cu ochii plini de lacrimi le multumeste din suflet tuturor si pleaca fericita pentru ca a avut parte de un miracol.

Vine si randul meu…o lacrima de fericire imi curge pe obraz in timp ce ma uit la casiera cea draguta, cum cu ochii ei blanzi imi zambeste si imi aseaza cu grija produsele in punga. Am rămas fără cuvinte!

După cum vedeți e adevărat ca:

O vorba buna, o privire blanda, un zambet placut pot face minuni si pot realiza miracole! 

 (William Hazlitt).

Sursa foto: www.pinterest.com

 

 

 

 

Facebook Comments

You may also like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *