Descoperă şi tu povestea untului care te scapă de tristeţe!

Povestea Kerrygold a început în Irlanda cu mulţi ani în urmă, mai exact pe data de 17 mai 1961, atunci când a fost înfiinţat un centru important de producție, cu scopul de a contribui la promovarea, încurajarea şi dezvoltarea exportului de lapte şi de produse lactate.

În fotografia de mai jos, îi observăm pe Vincent Colgan reprezentantul centrului şi președintele Irlandei, Eamonn de Valera, chiar în primăvara acelui an, la sediul companiei.

1-vincent-colgan-president-de-valera-spring-show

Irlanda deţine ca suprafaţă  6.9 milioane hectare, dintre care 4.2 milioane hectare  sunt utilizaţi pentru agricultură. Aproximativ 80% (3.36 milioane hectare) din terenul agricol este destinat păşunilor. Datorită precipitațiilor regulate, solul irlandez este irigat mai tot timpul și nu duce lipsă  de apă. Văcuţele irlandeze sunt cele mai fericite, pasc în aer liber până la 300 de zile pe an!

vaci-kerry-2 

Ştiaţi că, la nivel global,Irlanda este cel mai eficient producător de lapte?  Aproximativ 5 milioane de tone de lapte sunt produse în fiecare an.

În anul 1962 producătorii au constat că un produs de calitate are nevoie de o denumire pe măsură, aşa că,  dintre toate cele şase nume propuse, Buttercup, Shannon Gold, Leprechaun, Tub-o-gold, Golden Farm and Kerrygold, au ales denumirea Kerrygold. Numele acesta a fost selectat pentru a exprima agricultura, naturalețea, bunătatea şi mai presus de orice laptele de calitate produs de cele mai fericite văcuţe, dar şi pasiunea fermierilor irlandezi.

Din păcate, lansarea produsului Kerrygold a avut loc în UK şi nu în Irlanda, cum era firesc.

114925-168516

114926-168516 114927-168516

11 ani mai târziu, în anul 1973, se lansa și pe piața locală din Irlanda, practic de abia atunci a început să fie comercializat în țara -mamă.

2-kerrygold-uk-launch-e1447253845209-400x242

De asemenea, în anul 1973, nivelul exportului de produse Kerrygold a atins o performanţă uluitoare, astfel încât Germania a devenit o consumatoare importantă, iar în prezent Kerrygold a ajuns brandul numărul 1, fiind untul preferat al nemţilor.

Știaţi că, în anul 2005, o stradă din Germania a fost denumită Kerrygoldstrasse, în onoarea acestui brand de unt adorat de către nemţi 🙂 ?

8-kerrygoldstrasse-400x242

 

În 1980, a fost creat logo-ul Kerrygold, mai  sugestiv şi plin de culoare, exprimând bucuria văcuţelor care pasc iarbă tot timpul anului.

5-1980-kerrygold-redesign3-400x242

Untul Kerrygold se găseşte şi la noi în ţară, în două variante: sărat sau dulce.

tipuri-de-unt

Şi la noi, este foarte căutat şi apreciat, deoarece după cum aţi văzut şi constatat, este un produs de o calitate extraordinară. Datorită calităţii compoziţiei, Kerrygold este untul pe care-l poți întinde pe pâine la 5 minute după ce l-ai scos din frigider.

unt-cremos-kerrygold

kerrygold-yellowCuloarea galbenă se datorează beta-carotenului, care este produs de vacile hrănite numai cu iarbă. Termenul internațional pentru perioada lungă de hrănire numai cu iarbă este „grass fed”.

Este dovedit stiinţific că beta-carotenul  aduce urmatoarele benefcii:

  • are o acţiune preventivă împotriva anumitor forme de cancer
  • ajută la scăderea nivelului de colesterol rău
  • este eficient în stimularea sistemului imunitar
  • reduce semnificativ riscul îmbolnăvirilor de inima

Povestea Kerrygold este una specială. Este despre calitate, ambiţie, muncă, văcuțe fericite, tradiţii şi culturi irlandeze, fiind una destul de lungă şi fără sfârşit, pentru că povestea Kerrygold continuă şi în zilele noastre!

Şi, pentru că am acceptat provocarea celor de la Kerrygold, vreau să vă povestesc despre rolul untului în viaţa mea.

Acum aproximativ 6 ani, a fost cea mai frumoasă zi din viaţa mea! Am facut cunoştiinţă cu cea mai specială persoană, copilul meu.

Am născut într-o maternitate de stat de la noi, prin operaţie cezariană, un băieţel minunat şi sănătos. Din cauza operaţiei, a trebuit să stau la terapie intensivă 2 zile, timp în care nu mi-au adus copilul nici măcar o secundă ca să pot să îl strâng în braţe sau pur şi simplu să îl văd. Am suferit cumplit! E îngrozitor cum toate rudele venite în vizită , puteau să îl vadă, iar eu ca mamă, nu…Timpul acela s- a scurs tare greu, aşteptarea aceea mi s-a părut o veşnicie…

Când m-am trezit, a doua zi de dimineaţă, după naştere, am văzut cum o asistentă a adus uneia dintre paciente, o colegă de salon, o felie cu unt şi o cană cu ceai. Am simţit că mor de poftă! Niciodată până atunci nu simţisem aşa ceva!

kerrygold-unt-paine

Mi s-a părut ciudat faptul că nu am reuşit să înţeleg de ce aveam atâta poftă de unt, dar e clar că organismul mi-a cerut…Se spune despre poftă că, în realitate, este  un mesaj transmis de către organismul nostru, pentru că fiecare poftă corespunde unei carențe de vitamine, minerale sau acizi grași.

În timp, am aflat că untul este recomandat imediat după naştere datorită beneficiilor sale nepreţuite:

  • este plin de vitamine, minerale, antioxidanţi şi de grăsimi sănătoase
  • ajută la tratarea infecţiilor cu ciuperci şi candida
  • grăsmile saturate din unt au un efect benefic asupra organismului
  • vitamina D din unt  ajută  la fixarea calciului

Din păcate, în acele momente, am rămas numai cu dorinţa, pentru că asistenta mi-a explicat că de abia ziua următoare o să primesc unt şi eu. Am înghiţit în sec şi întreaga zi am invidiat-o pe acea colega de salon 🙂

Dintr-o dată, am realizat că aveam trei dorinţe pe lista mea: să mănânc o felie de pâine cu unt, să îmi ţin bebeluşul în braţe şi să plecăm sănătoşi mai repede la noi acasă. Bineînţeles că, în zilele care au urmat, exact aşa s-a şi întâmplat!

Nu pot să uit cu câtă bucurie şi plăcere am savurat acea bucăţică de pâine cu unt! Practic, felia de pâine cu unt, a fost ca un pansament pentru sufletul meu! Am simţit cum, pentru câteva clipe, mi-a alungat tristeţea şi durerea neputinţei de a fi alături de bebeluşul meu!

Recunosc că, de atunci, untul are un rol special şi important în viaţa mea:  îmi aminteşte de fiecare dată de bucuria imensă provocată de naşterea copilaşului meu, de ziua fericită când am fost binecuvântată devenind mamă, de momentele în care pentru prima oară am simţit cum acea felie cu unt, mi-a alungat atunci tristețea  şi neliniștea, care mă apăsau din cauza despărţirii de copilul meu!

Surse foto:

http://www.farmersjournal.ie

https://kerrygold.com

Facebook Comments

You may also like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *