Cum să-ți impresionezi jumătatea de ziua îndrăgostiților

Chiar dacă în cultura românească ziua dedicată iubiților este 24 februarie, de Dragobete, foarte multă lume se lasă prinsă de moda occidentală, preferând să-și felicite și să-și alinte jumătatea de 14 februarie.

În pofida mai multor critici, Valentine’s Day a devenit, prin tradiție, sărbătoarea internațională a dragostei. Buchete de flori, cutii de ciocolată sau sticle de șampanie – toate aceste mărunțișuri se situează în topul preferințelor de cadou pentru cei îndrăgostiți. Ce faci dacă vrei să-l suprinzi sau s-o suprinzi de data aceasta?

Am pregătit câteva idei – sperăm să-ți prindă bine.

  1. Cină romantică

Poate că pare banal, dar ce poate fi mai frumos, mai intim și mai romantic decât o cină petrecută în doi, la lumina slabă a lumânărilor, în liniște și departe de haosul lumii? Renunță la modelele clișeizaite, solemne și personalizează-ți evenimentul. Decor hand-made, muzica preferată, bucate alese, un vin scump sau un ceai infuzat – ai libertatea să creezi o seară perfectă!

  1. Movie night

Ce-ar fi să leneviți un pic și să petreceți timpul îmbrățișați, în fața ecranului, vizionând ceva ce n-aveți timp să vedeți în fiecare zi? Faceți o listă de filme romantice mai vechi, mai noi sau revedeți filmele preferate și desenele animate din copilărie – o să râdeți mult, cu siguranță! Pentru a spori atmosfera romantică, puteți crea un decor special, un adevărat cinematograf la voi acasă, cu luminițe, multe perne moi și două cutii mari de popcorn. Seara va fi una funny, fără îndoială.

  1. Din nou ca doi copii

Ce este de fapt romantismul, dacă nu renunțarea la rațiunea și logica noastră matură și revenirea la sensibilitatea și bucuria de copil? Alcătuiește un joc pentru amândoi. Distrați-vă – e ziua voastră! Dragostea cu siguranță trebuie sărbătorită zilnic, doar că uneori uităm de farmecul ei și-l pierdem printre grijile și cliepele mai gri din viața noastră. Ați putea, de exemplu, să faceți o hartă, pe care vă veți pune partenerul să caute o comoară prin casă. Ați putea lasă bilețele romantice peste tot, cu mesaje drăguțe și calde sau să vă jucați în ceva interesant. Idei de jocuri puteți găsi foarte multe – alegeți ceea ce vi se potrivește mai mult.

  1. Acolo unde nu ați fost

De ce să nu transformați Ziua îndrăgostiților într-o zi a experimentelor? Mergeți undeva unde n-ați fost niciodată. Dacă aveți posibilitatea, alegeți o destinație romantică, undeva departe de forfotă și gălăgie, dacă nu – exploarați chiar zona unde stați. A încerca ceva nou înseamnă a vizita o cafenea unde încă n-ați fost, un muzeu pe care încă n-ați reușit să-l vizitați, să vedeți o piesă de teatru sau să mergeți la un concert etc. Tot ce e nou o să vă aducă emoții pozitive – pe care o să le împărtășiți cu drag unul altuia.

  1. Ce n-ați face – faceți-o împreună

În această zi specială, cu siguranță, fiecare ar putea avea mai multe idei de a sărbători, însă nu mereu avem destul timp sau nu dispunem de toate posibilitățile pe care ni le-am dori. Pentru a-ți exprima dragostea, deseori nu-s necesare fapte eroice și resurse foarte mari. Atenția și timpul petrecut împreună contează cel mai mult. Dacă ați lucrat ambii din greu astăzi și ați revenit obosiți acasă – nu vă descurajați! Bucurați-vă de clipele petrecute în doi, de faptul că vă aveți unul pe altul și că sunteți împreună.

Facebook Comments

You may also like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *