Cum sa nu preiei energie negativa

Exista in jurul nostru persoane care au obiceiul de a ii impovara pe ceilalti cu intamplarile lor mai putin pozitive. De fiecare data, fiind furioase, gasesc pe cineva mai slab decat ele, un gen de persoane sincere, slabe, care nu știu sa refuze, care vor sa ajute…Doar ca, prin comportamentul lor disponibil, preiau in mod inconstient energie negativa. Intotdeauna aceasta persoana  e acolo sa le asculte, un fel de terapeut pentru sufletul lor incarcat. Exista o metoda veche si inteleapta pentru a te feri de astfel de situatii. Aceasta presupune un fel de filtrare a informatiilor care vin cu asalt catre tine.

Sa invatam deci, sa le primim numai pe cele adevarate, folositoare si pozitive!

 

Testul celor trei site ale lui Socrate

In Grecia antica, Socrate era vestit pentru pretuirea aratata fata de cunoastere si intelepciune. Intr-o zi, o cunostiinta l-a oprit pe strada si i-a spus: „Stii ce tocmai am auzit despre prietenul tau?”

Socrate
Testul celor trei site ale lui Socrate

„Asteapta putin,” i-a spus Socrate. „Inainte sa imi vorbesti despre prietenul meu, as vrea sa iti iei un scurt ragaz si sa te gandesti ce vrei sa imi zici. Este vorba despre ceea ce eu numesc testul celor trei site, prin care putem cerne cuvintele inainte de a fi rostite. Cea dintai sita este adevarul. Esti absolut sigur ca ceea ce vrei sa-mi spui este adevarat?”
„Pai, nu” , a raspuns omul, „este ceva despre care am auzit astazi si …”

„Aha,” a exclamat Socrate, „deci, de fapt, nu stii daca este adevarat sau nu. Sa trecem acum la cea de-a doua sita, sita bunatatii. Ceea ce ai sa-mi marturisesti despre prietenul meu este un lucru bun?”
„Nu, din contra …”

„Asa,” a continuat Socrate, „vrei sa imi spui ceva rau despre prietenul meu, dar nu stii sigur daca este adevarat. Cu toate acestea, a mai ramas o sita. Daca treci macar de asta, voi asculta ce ai de zis. Ea se numeste sita folosintei. Ceea ce doresti sa imi spui despre prietenul meu imi este de folos?”
„Nu, nu cred.”

„Ei bine,” a concluzionat Socrate, ” daca vrei sa-mi spui ceva care nu este nici adevarat, nici bun si nici folositor, la ce bun sa imi mai spui ?”

Sursa: www.diane.ro

Facebook Comments

You may also like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *