Cum influenţează hainele alese personalitatea copiilor noştri

Sâmbăta aceasta am avut parte de o experiență deosebită, am participat la un workshop de dezvoltare  personală pentru copii cu vârste cuprinse între 4 ani şi 10 ani.

Am cântat, am râs, am citit povești, ne-am jucat, am confecționat diverse chestii handmade și la final am împărțit cadouri tuturor participanților.

Atmosfera a fost superbă,  ținând cont că am avut alături peste 30 de copii și trei cadre didactice, voluntare bineînțeles. A durat aproximativ trei ore și a meritat, cu toții ne-am simțit bine și ne- am încărcat cu multă energie pozitivă.

Acolo avut ocazia să întâlnesc multe persoane talentate,  majoritatea fiind copii din medii defavorizate. Din păcate, unii dintre ei nu aveau nici măcar haine potrivite sau încălțăminte adecvată. Pe deoparte, am rămas plăcut impresionată de dorinţa lor de a învăţa, de puritatea şi sensibilitatea lor, de inteligenţa lor, dar pe cealaltă parte am rămas profund afectată de starea lor emoţională, deoarece sunt foarte timizi şi nu au încredere în ei.

Ce să mai, e clar că mi-a priit de minune această experiență și nu am de gând să mă opresc aici! Împreună cu voluntarii vom demara în continuare acțiuni pentru a îi susține și a îi încuraja, deoarece lipsa încrederii și stima de sine scăzută îi fac să fie vulnerabili în mediul în care trăim.

Totodată, această experienţă mi-a adus aminte și de copilăria mea. Nu a fost una foarte fericită,  dar faptul că am fost sănătoasă și am avut acces la educație a contat extraordinar de mult. Şi eu am fost o personă foarte timidă şi nu am avut mult timp încredere în mine. Dar, pe parcurs, cu ajutor specializat am reuşit să trec peste aceste mari defecte.

Atunci când eram de vârsta lor, la fel ca mulţi dintre ei, purtam hainele până se rupeau și obișnuiam să am o singură pereche de încălțăminte, pe care evident o purtam indiferent de vreme. De obicei, purtam un fel de espadrile. Pe atunci nu se găseau atâtea haine frumoase ca acum…deşi eram fetiţă aveam multe treninguri si haine mai puţin feminine cumpărate din târg, de la tarabe,  aduse din Turcia sau made in China.

Și totuși, eram conştientă de existenţa hainelor cu adevărat desprinse parcă din poveşti, fiindcă vedeam în reviste sau la TV… În școală, uneori, primeam ajutoare de la austrieci, aceştia ne ofereau pachete cu haine second-hand pentru întreaga familie.  Ce ne mai bucuram atunci! Deși erau haine purtate, erau încă de calitate, majoritatea fiind din bumbac 100% şi în special foarte confortabile.

Spre exemplu, când eram mică mi-ar fi plăcut să port şi eu o rochiţă de acest gen, frumoasă şi lejeră realizată în spiritul pur al jocului şi bucuriei!

ninina rochita

Nu-i aşa că este superbă? Am descoperit acestă ţinută de curând pe www.ninina.ro, când căutam să achiziţionez online câteva haine  deosebite pentru copiii mei.  De asemenea, tot aici am descoperit o sumedenie de  ţinute cool pentru micuţii mei.

ninina

Deoarece sunt mamă, încerc tot timpul să fiu responsabilă atunci când aleg hainele potrivite pentru ei. Constat pe zi ce trece că, cu ajutorul acestor minunate ţinute îşi dezvoltă o personalitate puternică, căpătând mult mai multă încredere în ei şi adoptând o atitudine deosebită, cu stil.

Şi, pentru că eu ştiu din proprie experienţă cât este de important, dragi părinţi, luaţi aminte şi aveţi mare grijă de îmbrăcămintea copiilor voştri!

E esenţial să ţineţi cont de faptul că, întotdeauna ţinutele alese de dvs. pentru aceştia, mai devreme sau mai târziu, le vor influenţa personalitatea, prin simplul motiv că hainele le cresc sau le scad încredererea în ei!

 

Facebook Comments

You may also like

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *