Cum am descoperit confortul

În urmă cu trei zile:

De când mă ştiu ador căldura şi urăsc frigul, dar acum cred că am ajuns la limită!  Şi asta pentru că zilnic sunt nevoită să locuiesc la etajul 4 al unui bloc şi să îndur caldura insuportabilă de afară…Ştiu că sună a compromis, dar nu am avut de ales… Proprietarul apartamentului unde am locuit inainte a considerat că e bine să măreasca chiria lunară şi nu mi-am permis să mai trăiesc acolo.  Aşa că, în maxim o saptamână a trebuit să caut o altă locuinţă de închiriat.

La început, când m-am mutat aici mi s-a părut mult mai bine decât în vechiul apartament…era mobilat mai frumos, avea şi alte utilităţi şi chiria era super ok, exact cum plăteam înainte. Asta se întampla undeva prin luna martie.  Dar iată că a venit vara şi nu mi-am închipuit că o sa fie atât de cald. Simt că ma sufoc, deşi ţin deschise simultan toate ferestrele…E îngrozitor, nu am crezut vreodata în viaţa asta că o să ajung să mă vait de căldură.

Când eram mică locuiam împreună cu părinţii mei la parterul unui bloc, undeva într-o zonă plină de plopi şi verdeaţă, iar de întuneric ce era, trebuia să aprindem lumina. Dar toată verdeaţa asta ne ţinea şi umbră, deci în casă era mai mereu răcoare.  Mi-aduc aminte de o perioadă amuzantă 🙂 atunci când prietena mea cea mai bună ciocănea la uşă să mă scoată afară la joacă. Şi când deschideam uşa avea un şoc, aveam tot ce îmi trebuie pentru o zi de toamnă…şosete, bluză cu mânecă lungă şi pantaloni lungi de trening. Ea locuia la etajul 4…pe vremea aia o invidiam, pentru că nu trebuia să stea înfofolită … Aşa mi se întampla în fiecare vară…

Şi dacă tot mi-am adus aminte de copilaria răcoroasă zic să o sun pe prietena mea de atunci şi să îi povestesc. Paradoxal sau nu, aflu că tocmai ce şi-a cumparat o locuinţă prin credit bancar pe o perioadă de 30 de ani, la parterul blocului de vis a vis de apartamentul părinţilor mei. Foarte tare! În mod inconştient se pare că fugim de ceea ce nu ne place 🙂 Şi încep să fac glume pe seama asta…cum că s-au schimbat rolurile… că eu mor de cald…că nu stiu ce să mă mai fac…Mă ascultă şi apoi exclamă râzând:

Credeam că ştii că tehnologia a avansat!…e musai să ai aer condiţionat…în ce lume trăieşti?”  

Cum de nu mă gândisem eu  până atunci, la aşa ceva ?

M-a sfătuit să intru pe magazinul online http://www.aerneconditionat.ro/ şi să caut aer conditionat 9000 BTU Daikin , deoarece părinţii ei şi-au achiziţionat de aici aer conditionat 9000 BTU ieftin.  Mi-a mai spus că, conform recenziilor părinţilor ei,  aceste aparate de aer condiţionat 9000 BTU sunt eficiente energetic, performante şi uşor de utilizat.

Mă apuc imediat de treabă şi găsesc rapid soluţia pentru problema mea:

untitled

Citesc caracteristicile şi observ că acest aparat oferă:

  • Economie de energie fara a compromite confortul, cu ajutorul modului de functionare Stand-By
  • Porniti modul Confort si relaxati-va. Fara curenti directi de aer, pentru un confort optim.
  • Filtrul de aer incorporat indeparteaza 97% din alergeni.
  • Somnul vă va fi odihnitor pentru ca unitatea este foarte silentioasa.

Am adăugat produsul în coşul de cumpărături  şi am finalizat comanda, introducând pe rând datele de contact si datele de facturare, am selectat metoda de livrare şi metoda de plata. După aceea am primit pe e-mail confirmarea comenzii cu mesajul Confirmare comanda.

La scurt timp am fost contactată de către un inginer pentru semnarea contractului şi efectuarea procesului de instalare. Am aflat de la dânsul că, conform suprafeţei locuinţei mele, am nevoie de un aer contitionat 12000 BTU deoarece, cel de 9000 btu răceste o suprafaţă cuprinsă între 18-23 mp,  iar acesta de 1200o suprafaţă cuprinsă între 26-32 mp. Montajul a fost realizat ăn următoarele 48 de ore.

 

Ca urmare, datoritălogo1 am descoperit soluţia cea mai eficientă pentru confortul meu!

Multumesc frumos pentru profesionalism si suport!

CARACTERISTICI GENERALE

Producător Daikin
Tip produs Rezidențial

CARACTERISTICI

Tip unitate Split de perete
Funcții Autodiagnoza, Purificare, Detectarea Prezentei, Dezumidificare, Încălzire, Răcire, Ventilație
Capacitate generală 12000 BTU
Capacitate răcire 11260 (4436 – 12966) BTU
Capacitate încălzire 11942 (4436 – 16378) BTU
Putere răcire 3.3 (1.3 – 3.8) kW
Putere încălzire 3.5 (1.3 – 4.8) kW
SEER 6.15
SCOP 4.14
Clasă energetică răcire A++
Clasă energetică încălzire A+
Consum energie electrică răcire 0.290 / 1.030 / 1.300 kW/h
Consum energie electrică încălzire 0.290 / 0.930 / 1.290 kW/h
Consum anual energie electrică răcire 188 kW/an
Consum anual energie electrică încălzire 947 kW/an
Intensitate curent la răcire 16 A
Intensitate curent la încălzire 16 A
Alimentare Monofazat
Tensiune / frecvenţă alimentare 230V / 50Hz

UNITATEA INTERNĂ

Culoare Alb
Filtru Anti-Alergeni, Anti-Bacterian, Anti-Praf, Deodorizant
Debit de aer răcire 4.9 / 6.1 / 7.7 / 9.3 m³/min
Debit de aer încălzire 5.7 / 6.7 / 8.4 / 10.1 m³/min
Nivel de zgomot răcire 23 / 27 / 34 / 41 dB
Nivel de zgomot încălzire 26 / 29 / 35 / 41 dB
Putere sonoră răcire 58 dB
Putere sonoră încălzire 58 dB
Dimensiune carcasă 283 x 770 x 198 mm
Greutate 7 Kg

UNITATEA EXTERNĂ

Cod unitate externă RX35K
Tip compresor Inverter
Tehnologie compresor Rotary
Agent frigorific R-410A
Lungime maximă ţevi 15 / 10 ml
Diferență de nivel maximă 12 ml
Nivel de zgomot 48 dB
Putere sonoră 62 dB
Dimensiune carcasă 658 x 550 x 275 mm
Greutate 28 Kg

ALTE SPECIFICAŢII

Temperatură minimă funcţionare pe răcire -10°C
Temperatură maximă funcţionare pe răcire +46°C
Temperatură minimă funcţionare pe încălzire -15°C
Temperatură maximă funcţionare pe încălzire +18°C
Țeavă conexiune lichid 6,35mm (1/4″)
Țeavă conexiune gaz 9,52mm (3/8″)
Țeavă de conexiune condens 18 mm
Kit de instalare inclus Fără
Suprafața acoperită 25-35m²

GARANŢIE

Termen de garanţie 3 ani

daikin aer neconditionat

 

Astăzi :

Acum nu mai am probleme nici cu căldura, nici cu frigul…Pot răsufla uşurată, deoarece la mine acasă am parte de un grad ridicat de confort! Şi asta nu e tot: compania Aer Necondiţionat mi-a inclus în pachet şi servicii de mentenanță atât prevenitivă, cât și de igienizare și intervenție în cazuri de avarie.

Ştiaţi că ideea de răcire a aerului din spaţiile închise a apărut pentru prima dată în Egipt? Prima formă de „aparat de aer condiţionat” a fost un sistem de apeducte în pereţii încăperilor. Bazată pe folosirea apei reci, metoda era accesibilă numai claselor superioare, deoarece apa era o resursă preţioasă la acea vreme.

Ştiaţi că termenul de „aer condiţionat” a apărut în 1906, când un inginer din industria textilă, Stuart Cramer, l-a folosit? Acesta a experimentat diferite feluri de a ameliora efectele aerului uscat generat de procesul de producţie. Noua dezvoltare pe care Cramer a iniţiat-o a avut un efect considerabil asupra calităţii aerului din fabrică. Primele aparate cu rol de a controla umiditatea aerului au fost inventate la începutul secolului 20 pentru a fi folosite în tipografii. Aparatele de aer condiţionat au început să fie folosite la scară largă în anii 1950, pentru a răci aerul din case sau automobile.

În România însă, populaţia a putut beneficia de aparate de aer condiţionat abia după 1990. Acestea nu aveau şi funcţie de încălzire ca în prezent, ci doar de răcire. În zilele noastre, e minunat să ştii că poţi să optezi pentru o temperatură potrivită oricând şi oriunde! Aerul condiţionat mi se pare cea mai tare invenţie! De când îl folosesc recomand  tuturor prietenilor magaziul Aer Neconditionat!

 

Sursa: http://www.aerneconditionat.ro/

www.wikipedia.ro

 

Facebook Comments

You may also like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *