Cum a fost mini-vacanţa noastră la Madrid

Una dintre cele mai frumoase vacanţe de până acum, a fost cea din Spania, atunci când am călătorit 3 zile ( 2 nopţi) la Madrid. Deşi, aceasta nu a fost foarte lungă, (a fost un city break) am profitat şi am trăit fiecare moment din plin!

ryanair-aircraft-12

Am ales să călătorim cu Ryanair, deoarece, aflasem de pachetul Family Extra şi ştiam că oferă serviciile cele mai economice pentru un city-break european low cost . Pentru cine nu a aflat încă, Family Extra este un pachet valoros pentru familii oferit de Ryanair, pentru că oferă reduceri de 50% pentru bagajele de cală 15kg, scaune alocate, îmbarcare prioritară şi asigurare de călătorie pentru copii cu vârste între 2 şi 15 ani, în cazul în care pasagerul (pasagerii) însoţitor(i) inclus (incluşi) în aceeaşi rezervare a(au) achiziţionat servicii corespunzătoare la preţ întreg.

De asemenea, Ryanair oferă un sistem interesant de facilităţi pentru zboruri cu copii, cum ar fi:

-Poţi transporta gratuit 2 echipamente pentru bebeluşi pentru un copil – 1 cărucior, plus unul dintre următoarele articole: scaun auto pentru copil sau pernă de înălţare sau un pat pliant de călătorie.

-La bord există facilităţi pentru schimbarea bebeluşului, în partea din spate a aeronavei. La cerere, echipajul de la bord poate încălzi biberoanele.

-Alte echipamente pentru bebeluşi, pe lângă cele 2 articole transportate gratuit, pot fi incluse în bagajul de cală, prin plata uneitaxe pentru echipamente pentru bebeluşi/copii (greutate maximă de 20 kg).

-Pentru copiii cu vârsta peste 1 an care ocupă un scaun este admis GRATUIT un bagaj de 10 kg, pe lângă un al doilea bagaj de dimensiuni mici, existând, de asemenea, opţiunea de a plăti pentru un bagaj la cală.

Recunosc că am fost tare stresată, nu mă aşteptam ca cel mic să fie aşa liniştit în avion, credeam că va fi agitat din cauza zborului cu avionul.

Unul dintre scopurile călătoriei noastre a fost reîntâlnirea copilului nostru cu bunicii lui, deoarece aceştia nu îl mai văzuseră de la botez. A fost destul de emoţionant momentul revederii, parcă nici nu mai conta unde ne aflam, important era să fim împreună.

Recunosc că, pe toată perioada vacanţei, am încercat din răsputeri să respect programul copilului şi a trebuit să renunţ la multe dintre obiectivele turistice care erau trecute pe lista noastră la rubrica „de vizitat”…  Pentru noi, ca părinţi a fost o experienţă unică, deoarece a fost prima vacanţă în formulă de trei: noi doi şi copilul. Însă, am încercat să îmbinăm plăcutul cu utilul şi la final a ieşit o frumoasă vacanţă europeană…

Aflasem câte ceva despre arhitectura Madridului şi obiectivele sale turistice din cărţi şi diverse reviste, dar, am fost surprinsă plăcut atunci când am văzut cum e, să experimentez eu cu ochii mei.

1386857604_991316e979db84a

În primul rând, am constatat că este un oraş imens şi că fiecare cartier are o alură aparte, te simţi de parcă ai străbate mai multe oraşe mici, unite într-unul singur.

3e1b48a136760dc93528c823582eee21

În al doilea rând, muzeele au o arhitectură superbă… tare mult m-a impresionat Prado…am aflat că deţine  una dintre cele mai interesante colecții de artă europeană, printre care se numără colecții de lucrări ale artiştilor importanţi precum: Diego Velazquez, Botticelli,Francisco Goya, El Greco, Peter Paul Rubens, Rafael, Titian, Bartolome Esteban Murillo, Rembrandt.

Retiro Prak

În apropiere de muzeul Prado am vizitat parcul Retiro, un loc unde am petrecut ore întregi admirând frumuseţea naturii, frumuseţea lacului cu bărci şi grădina de trandafiri. E un loc splendid, de vis, cum numai în poveşti găseşti.

1024px-tragabolas_en_la_puerta_del_sol

Ne-am distrat tare mult în Puerta del Sol, o piaţă celebră din punctul 0 al oraşului. Numele pieţei provine de la poarta de est a oraşului care exista din secolul al XV-lea. Poarta era numită aşa după soarele desenat pe ea – Puerta del Sol sau Poarta Soarelui.

Aici, băieţelul nostru  a întâlnit o mulţime de personaje Disney cu care s-a fotografiat, iar noi am cunoscut artişti autentici, mariachi, care ne-au încântat cu ritmurile lor latine.

Puerta del Sol este locul in care se gaseste simbolul orasului Madrid: o statuie de 20 de tone a unui urs ce mananca fructe dintr-un copac. Numele oficial al statuii este “El Oso y El Madrono”.

bear-strawberry-tree

Am vizitat şi Plaza Mayor, o piaţă mare din centrul oraşului Madrid, care este plină de turişti, cafenele şi baruri şi unde în centrul pieţei se află o statuie de bronz a Regelui Filip al II-lea al Spaniei.

1024px-plaza_mayor_de_madrid_06

Într-una din zile, cât soţul meu a ales să viziteze celebrul stadion Santiago Bernabeu, am avut parte şi de un timp al meu pentru suveniruri , dar şi cumpărături în diferite centre comerciale, mall-uri, etc.

Din cauza timpului scurt, dar şi a respectării programului de somn alcopilului, nu am reuşit să vizităm foarte multe obiective turistice, dar a fost suficient atât cât am reuşit să vizităm, să îmi formez o părere şi să îmi doresc ca într-o zi să revin.

La plecare, ne-am promis că ne vom reîntoarce şi că data viitoare vom străbate Madridul la pas, să pătrundem mai mult în fiecare colţisor al lui, să ne încărcăm din nou cu energia lui pozitivă, emanată parcă din abundenţă.

În sfârşit, uite că a sosit şi „momentul reîntoarcerii” … dar de data aceasta, în formulă de 4, pentru că între timp familia s-a mărit :), iar noi am optat entuziasmaţi tot pentru o călătorie cu Ryanair.

logo

tarife-economice

tarife-2

tarife economice ryanair

family-extra

Cu siguranţă vom avea o vacanţă la fel de specială, dar o să fie mult mai lungă 🙂

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2016.

Surse foto:

  • www.ryanair.com
  • www.youtube.com
  • https://en.wikipedia.org
  • http://blog.ryanair.com
Facebook Comments

You may also like

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *