Cu Olympus suntem învingători!

Sportul reprezintă un adevărat mod de viață, însă, pentru persoanele cu dizabilități, este o adevărată platformă pentru dobândirea deprinderilor de viață, oferindu-i atletului de elită motivație, stimă de sine, siguranță, recunoaștere socială, precum și încredere în deprinderile și abilitățile proprii. Sportul este mijlocul ideal de integrare în societate.

Ştiaţi că, Olympus, unul dintre cei mai mari producători de pe piața locală de lactate, susține pentru a doua oară consecutiv echipa paralimpică română la Jocurile Paralimpice de la Rio de Janeiro, care au loc în perioada 7 – 18 septembrie 2016?  De asemenea, în perioada iulie – septembrie, Olympus direcționează Comitetului Național Paralimpic câte 50 de bani pentru fiecare sticlă promoțională de lapte de consum Olympus (1,5% și 3,5% grăsime) cumpărată.

Am aflat accesând  http://www.olympusdairy.ro/responsabilitate-sociala/ că 11 atleți români ne vor reprezenta la categorii precum atletism, ciclism, judo pentru nevăzători, para-caiac, para-tir cu arcul, înot și tenis de masă.

La categoria atletism, România va fi reprezentată de Florin Cojoc, calificat pentru Rio la probele de săritură în înălțime și săritură în lungime. A participat, de asemenea, la Jocurile din Londra 2012. În același an, a devenit campion european la saritura în lungime, iar anul acesta a câștigat medalia de bronz la Jocurile Mondiale IWAS din Rusia, precum și numeroase medalii la competiții naționale și internaționale de atletism.

La categoria ciclicm, Eduard Novak, câștigătorul medaliei de aur (Track) și a celei de argint (Rutier) la Jocurile Paralimpice de la Londra, din 2012, a stabilit un nou record mondial. Alături de Olah Attilah, se va lupta pentru medalia de la Rio.

Alex Bologa, primul atlet judo în totalitate nevăzător din România, este, totodată, primul care s-a calificat pentru Jocurile Paralimpice. Este student la Facultatea de Psihologie a Universității Babeș-Bolyai din Cluj și învață, în același timp, și meseria de masseur. S-a aflat la doar un pas de medalia de bronz la Campionatele Europene de la Lisabona, poziționându-se pe locul 5. Este câștigătorul aurului în Heidelberg, în 2015, și al argintului în Ungaria, în 2014.

Concentrare, precizie, răbdare – acestea sunt cuvintele definitorii pentru Gheorghe Filip care va participa la categoria para-tir cu arcul, fiind pentru prima oară când un sportiv român se califică la această categorie.

Este o premieră pentru un caiac-canoe să figureze la Jocurile Paralimpice, iar Federația Română de Caiac are doi para-atleți, Șerban Iulian și Mihaela Lulea. Inițial, cei doi au fost olimpici, dar, în urma unui accident, au devenit paralimpici. Se antrenează alturi de echipa națională, iar Șerban este, în prezent, campion mondial la para-canoe, în timp ce Mihaela a obținut locul 4 la Campionatele Mondiale.

Doi înotători s-au calificat la Jocurile Paralimpice de la Rio, Naomi Ciorap, în vârstă de doar 19 ani, și fratele ei, Samuel Ciorap. Deși nevăzătoare, Naomi a participat la Jocurile din Londra, așteptându-le cu nerăbdare pe cele de anul acesta. În ceea ce-l privește pe Samuel, acesta participă pentru prima dată la Jocurile Paralimpice, un vis devenit realitate.

Cea din urmă categorie la care România va fi reprezentată de trei sportivi este tenisul de masă. Dacin Makszin, calificat și la Jocurile de la Londra, din 2012, este câștigătorul medaliei de aur la Jocurile Mondiale IWAS din Soci, Rusia, în 2015, precum și al numeroase alte medalii.

Pentru Bobi Simon, este prima oară când s-a calificat pentru Jocurile Paralimpice, dorindu-și cu ardoare să aibă o reprezentație remarcabilă. Anul acesta a fost un an valoros pentru el, deoarece a câștigat medalii în cadrul tuturor turneelor internaționale la care a participat.

Şi pentru că  îi susţin din tot sufletul şi îi admir pentru reuşitele lor, am decis să le transmit câteva gânduri:

Voi sunteţi exemplul real că atunci când îţi doreşti ceva cu adevărat totul devine posibil. Cu siguranţă aţi întâlnit o sumedenie de obstacole în calea voastră, dar voi ati luptat şi le-ati depăşit.  Atitudinea, munca depusă, efortul şi curajul, puterea, determinarea şi dragostea de ţară, toate aceste trăsături vă sunt apreciate şi reprezintă valoroase  surse de inspiraţie pentru noi toţi!

Vă doresc MULT SUCCES şi mă rog pentru voi! Reţineti: SUNTEŢI ŞI RĂMANEŢI CU ADEVARAT ÎNVINGĂTORI!

De asemnea, am hotărât că de acum încolo voi cumpăra numai lapte Olympus pentru mine şi familia mea. Ce ziceţi, putem să ne mobilizăm şi să ne implicăm într-un număr cât mai mare?

Echipa României are  nevoie de noi! Susţine şi tu Comitetul Național Paralimpic cu ajutorul producătorului de lactate Olympus!

Sustin Romania la Jocurile Paralimpice

 

Sursa: http://www.olympusdairy.ro/responsabilitate-sociala/

Facebook Comments

You may also like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *