Viaţa cu doi copii

frate si sora

A trecut mai bine de un an de cand m-am simţit pregatită să am un al doilea copil. Cât de greu putea fi? Experimentasem înainte o sarcină, o naştere, ştiam totul despre alăptare, despre schimbatul scutecelor, despre îmbăierea şi toaleta bebeluşului.

Si iată-mă acum, mămică de doi copilaşi, un băieţel şi o fetiţă. Doi pui de om care doresc toată atenţia mea în acelaşi timp. Nici eu nu pot să înteleg cum reusesc să îi îngrijesc, să mă ocup şi  de treburile casnice, de soţ, să îmi mai opresc şi puţin timp pentru mine. Mă încurajez spunându-mi că sunt mame care ingrijesc trei, patru sau mai mulţi copii. Când privesc alte mămici din parc, văd cum fericirea de pe chipul lor alungă orice semn de oboseală. Şi atunci mă întreb: oare şi ele se simt la fel de epuizate ca mine?

Doi copii mici înseamnă mai multe responsabilităţi, dar şi mai multe bucurii,  mai multă dragoste. Nu e deloc uşor, dar e frumos.

Pe primul copil nu l-am răsfăţat aşa de tare cum o răsfăţ acum pe bebeluşă. Eram foarte stresată şi panicată, iar când prindeam un moment liber citeam foarte multe păreri şi sfaturi despre creşterea copiilor.  Acum sunt mult mai linistită şi degajată. Ştiu exact ce mă aşteaptă în fiecare lună şi uneori îmi doresc sa opresc timpul în loc. Nu mă pot satura să îi privesc, să îi ascult, să îi pupăcesc, să îi ţin în brate.

O zi din viaţa mea e delicioasă, mai ales cand plâng amândoi în aceelaşi timp sau când unul vrea să doarmă şi celalt nu îl lasă. De obicei, în timp ce o alăptez pe cea mica, îi citesc poveşti băieţelului şi astfel îi  împac pe amândoi.

Îmi place să îl privesc pe băieţel cum se joacă de-a lupta cu „bătărăii”,  iar cea mica îl priveşte şi chiuie de veselie 🙂 . E aşa o armonie între ei!

Oricât de greu ar fi,  ei sunt cei care îmi alimentează pofta de viaţă, dorinţa de a combate orice boală, de a evolua şi de a avea performanţe!

Sursa foto: http://chickadee-photo.com/

Facebook Comments

You may also like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *