Crăciunul perfect trebuie să fie dulce!

Cea mai frumoasă perioadă a anului este cea a sărbătorilor de iarnă. Întotdeauna luna decembrie îmi  aduce aminte de copilărie, de familie, de mirosul bradului și al cozonacilor, de toate momentele frumoase și pline de emoție, cum ar fi așteptarea lui Moș Nicolae sau a lui Moș Craciun…Adevărata bucurie vine din lucruri  mărunte!

Crăciunul perfect pentru mine este acela când reușesc să aduc un zâmbet pe  chipurile mohorâte ale copiilor nevoiași. În multe localități din România încă mai sunt copii care visează să primească ceva dulce, o singură bomboană sau o ciocolată de la Moș Crăciun. Nu îmi vine să cred….În timp ce unii copii își doresc telefoane, tablete, jucării, alții se mulțumesc  cu atât de puțin.  Și pentru că sunt atât de modești  și atât de puri, am hotărât să le fac o surpriză și să le pun pe masă bomboane de o calitate superioară, cele mai bune acadele.

Aș dori să vă împărtășesc povestea unora dintre copilași.

Într-un sat din județul Prahova, patru copii  cu vârste rcuprinse între 7 ani și 14 ani sunt nevoiți să parcurgă zilnic un drum prin pădure, neasfaltat,  timp de o oră jumatate pentru a ajunge la școală. Vă dați seama, cel puțin trei ore de mers pe jos zilnic în aceste condiții…și cu toate acestea au rezultate extraordinare la învățătură! Sunt extrem de săraci, mama fiind casnică  și tatăl lucrând cu ziua prin sat.

O alta poveste este cea a copiilor a căror casă a ars, cauza fiind un scurt circuit.

Aș vrea să  vă povestesc și despre o altă familie greu încercată, într-un alt sat din Prahova un  tata  crește singur patru copilași cu vârste cuprinse între 7 ani și 12 ani. Din păcate mama lor s-a stins acum 3 ani, cauza fiind problemele de sănătate grave.

Din nefericire, sunt mulţi copilaşi necăjiţi care îl așteaptă pe Moș Crăciun într-o casă friguroasă și cu sufletul mâhnit de sărăcie. Ce frumos ar fi ca fiecare dintre noi să încercăm să daruim puțină speranță! Să facem într-un fel așa încât și Crăciunul lor să fie dulce…

 

Facebook Comments

You may also like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *