Cartea oglinzilor

 

Cartea Oglinzilor” (The Book of Mirrors) este considerată de The Guardian un fenomen editorial internationa, este singurul titlu al unui scriitor român ale cărui drepturi de publicare au fost vândute în peste 38 de ţări.S-a vândut în 20 000 de exemplare în Germania la doar o zi de la apariţia în librării.

De asemenea, romanul este bestseller în Olanda şi Italia.

Astăzi mi-am propus să intru în pielea personajului din thrillerul “Cartea Oglinzilor”, Peter Katz, agentul literar care în cei cinci ani de carieră a evaluat sute de manuscrise.

Katz primește primele pagini dintr-un manuscris care promitea să elucideze misterul asasinării, în 1987, a profesorului universitar Joseph Wieder. Numai că abia pleacat pe urmele manuscrisului, Katz află că autorul, Richard Flynn, e pe moarte.

Chiar dacă agentul literar  face o mulţime de eforturi pentru a-l contacta, Flynn moare, iar manuscrisul nu e de găsit. Atunci, Katz îl angajează pe John Keller, un fost ziarist, pentru a scrie o carte plecând de la concluziile anchetei jurnalistice.

Pe parcursul cercetărilor pe care le face, Keller descoperă că fiecare persoană din anturajul din 1987 al profesorului Wieder spune o altă poveste. Există varianta Laurei, studenta lui Wieder și  cea a lui Derek Simmons, omul de casă al profesorului. Ies la iveală detalii nebănuite despre toți cei implicați, dar apar şi piste false. Totuși, adevărul începe să prindă contur. Apare mai târziu, un personaj care mărturisește că l-a ucis pe profesor.

„Cartea oglinzilor” este prima pe care E.O.Chirovici a scris-o în limba engleză, după ce s-a mutat din România în Marea Britanie și prima cu o atât de mare căutare.
Înainte să plece în Regatul Unit, E.O.Chirovici a fost economist, jurnalist și scriitor. A lucrat ca redactor șef la Curierul Național și ca manager la B1. A fost și Mare Maestru al Marii Loje Naționale din România.

Autorul cărţii  îşi intrigă cititorii cu sloganul:

,,Jocul minţii tale te poate surprinde şi pe tine”

Slogan ce relevă aerul misterios şi intrigant pe care îl oferă romanul.

Lee Child

„Inteligent şi sofisticat. O crimă povestită aşa cum Picasso picta tablouri.”

Rachel Mills, Peters Fraser & Dunlop (PFD), Londra
„O intrigă foarte bine pusă la punct. Un roman incredibil şi scris cu măiestrie. Nici nu îţi dai seama că este scris de cineva pentru care engleza nu este limbă maternă.“
Francesca Pathak, editor la Century
„Un roman cu adevărat genial, care m-a captivat de la prima pagină.“
Tammy Cohen
„O poveste captivantă despre natura iluzorie a percepției şi a memoriei.“

* acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2017

 

 

Facebook Comments

You may also like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *